HTML

Gaia Egészség Műhely - Győr

Jó húsz éve elmúlt már, hogy elvarázsolt a természetgyógyászat sokfélesége, - a természetes életmód lehetőségeinek végtelen tárháza nyílt meg előttem a nyolcvanas évek végétől. Lassan tán beérik a megszerzett tudás, hát úgy gondoltam, elkezdek szemezgetni, közreadni a kincsekből, tapasztalatokból. Kívánom, hogy használjon annak, aki olvassa és él vele!

Friss topikok

Címkék

Aggodalom és feszítő kérdések a masszázságy környékén...

2022.08.24. 21:34 far_vik

Masszázs előtt: Ugye nem fog nagyon fájni???

Masszázs után: Öööö, nem horkoltam nagyon?

Szólj hozzá!

Egy barátságos hely...

2022.08.24. 18:27 far_vik

Lépj be, kedves vendég!

Szólj hozzá!

Kedves Látogató!

2014.02.14. 14:18 far_vik

Hosszú, hosszú szünet után újból belevágom a fejszét a blogírás göcsörtös tuskójába, remélem, ezúttal gyakrabban tudok érdekes olvasnivalóval jelentkezni.

2022-t írunk. Tavasz van, de hideg, és baljós erők járnak a világban. Elkel a belső tartás, erő.

De megint elsodort az élet és a sok tennivaló...

Most már lassan vége a nyárnak, és én még mindig nem értem ide... :D Hiába, a kert...

Azért ez jót jelent, nem? ;) Nincs ideje a bloggazdának körmölgetni...

Viccet félretéve, lassan LASSAN majd csak kerül ide is valami.

Addig is kedves olvasó, gyere masszázsra! Nagyon bájos rendelőt sikerült találni... Ingyen parkolás, mindig van hely, nyugis környezet... Gyere! :)

 

* * *  

Kis türelmet kérek, remélem, most már tényleg hamarosan olvashat friss és hasznos tartalmat az oldalon!

Ha érdekli valamely természetgyógyászattal kapcsolatos téma, és szeretne felvilágosítást kapni, írja meg bátran, mi érdekli, és ha tehetem, szentelek neki egy bejegyzést!

Addig is szeretettel ajánlom honlapomon, www.foldanya.hu oldalon a "Könyvek" címszó alatt felsorolt érdekes és hasznos olvasmányokat!

Ha kérdése van, keressen bátran a farkas.viktor@foldanya.hu E-mail címen vagy a 30/227-1179-es telefonszámon, vagy a Facebookon!

Üdvözlettel

Farkas Viktor masszőr természetgyógyász

 

Szólj hozzá!

Gyenge kezdés után erős visszaesés, mondta

2013.08.06. 22:43 far_vik

egy jó tollú, humoros blogot írogató ismerősöm, amikor vagy 7-8 évvel ezelőtt egy ígéretes, de pár bejegyzés után hosszan szünetelő internetes naplót többször is hiába nyitott fel, nem talált új bejegyzést.

Hát ja. Gőzölgő fejjel öntözöm a paradicsomot, a nyamvadt babot, de már a szilvafákat is, megpróbálok laza és profi lenni a forróság és a ventillátor csapta szellő hangulatában masszázs közben, gyakran mérem a drága Főnökasszony vérnyomását, és gyűjtögetem a cikk-ötleteket, gyakorlat-vázlatokat, de tényleg! :)

Előbb-utóbb, (persze, rossz májúak, persze, utóbb) tehát lesz itt még értékelhető anyag is.

Addig is mindenki őrizze meg a hidegvérét, és vigyázzon, fel ne forrjon az agyvize! (Holnap 38 fok lesz, majd 41...)

Szólj hozzá!

De hová tűnt Damon Hill? ...meg a blog gazdája...

2013.03.02. 12:58 far_vik

Zerbocsánat! A tél a masszőrnek, a nyár a szobafestőnek szezon... Hamarosan jövök és hozok olvasnivalót!

Szólj hozzá!

A világ legjobb masszázsa

2012.12.08. 22:58 far_vik

legrosszabb

„A világ legokosabb/legszebb/legjobb embere” – magunkról inkább ne állítsuk… A világ legjobb… - az így kezdődő mondatok legyenek bármely meggyőzőek, meglehetősen szubjektív értékítéletet alkotnak. „A világ legrosszabb gyereke” – na ez legalább a legjobb magyar gyerekfilmek sorába tartozik.

 

A címben megfogalmazott állítás is túlzó, de T. doktorral szólva engedtessék meg nekem ennyi szubjektivitás az elmúlt két évtizedre visszatekintve. Nyáron múlt húsz éve, hogy egy velemi táborban életre szóló benyomás ért. Lassan induló de biztos rokonszenvvel kezdődött, fel-fellángoló lelkesedéssel folytatódott, mára megállapodott, sírig tartó szerelemmé érett.

Szólj hozzá!

Így kezdődött...

2012.12.08. 21:50 far_vik

Fodrászok mesélik, hogy már kislánykorukban órákig fésülték a papát, mamát, nagymamát... Autószerelők pályájának indulására szétszerelt (és többnyire soha többé nem működő) kisautók emlékeztetnek. Én ebben a szakmában ilyen korai magamra eszméléssel nem dicsekedhetem.

Még 1985-ben, főiskolás koromban történt, hogy a barátnőm szobatársa nagyokat nyögve készülődött útnak indulni a délutáni órájára. A kérdésre, hogy mi a baj, azt felelte, leszakad a dereka, majd beszakad a háta, nem forog a nyaka. Nem is tudom, honnan jött a gondolat, de azt javasoltam, üljön elém egy pillanatra a székre, megpróbálok kicsit javítani az áldatlan állapoton. Sikerült, és attól fogva sokszor a látogatás kiegészítő programja volt a szobatárs formába hozása... Ezután már magabiztosabban ajánlottam, hogy átgyúrom, ha valaki panaszkodott a családban, a baráti körben. Mivel elsőéves koromtól, 1984-től kezdve foglalkoztam a csodálatos japán harcművészettel, az aikido-val, egyre nagyobb érdeklődéssel kezdtem keresni a testkultúrával, harcművészettel, masszázzsal, alternatív gyógyászattal kapcsolatos, akkor még egyáltalán nem egyszerűen hozzáférhető tudást.

A nyolcvanas évek vége, a 90-es évek eleje hozta el az igazi szabad kínálatot és vele a lelkesedést. Művelődésszervezőként nyaranta Velemben népművészeti programokat szerveztem. Saját táboraim lezajlása után évről-évre a kollégák életreform-táborában pihentem ki az egész nyári munka fáradtságát, előadások látogatásával és üdítő krumplipucolással töltve néhány napot. Csak néhány nevet említve - Oláh Andor, Biegelbauer Pál - és sok más nagy tudású szakember előadásai ébresztettek rá, hogy az én igazi utamat itt kell keresnem. Jött a thai masszázs, a Waitankung nevezetű thai chi kung Dicsőfy Durián Endre élményszerű táboraiban, és a Shaolin yumeiho,masszázs Dr Nehéz Judit értő és felelősségteljes, meleg szívű közvetítésével. És az út lassan kivilágosodott... (a tanulmányokról továbbiak: www.foldanya.hu - A Gazda)

Szólj hozzá!

Miért pont Vityamasz? És egyáltalán, mi az hogy ?

2012.12.06. 19:02 far_vik

Természetesen azért, mert ilyen még biztos nincs a Zinterneten. Illetve, most már van. Tehát nem keverhető, könnyen beazonosítható. Fontos dolog ez manapság...

A cím eredete egy bizonyos cetli, ha minden igaz, akkor 1992-ből, melyet valahol őrzök, de mostanában nem volt időm előkeresgélni. Valami ilyesforma:

vityamaszlogo

Volt ugyanis egy kedves évfolyamtársnőm, aki lelkesen feláldozta magát minden újabb tanfolyam után, hogy csak gyakoroljam rajta a fogásokat. Még él! Sőt, a próbababa szerepkör hatására még hétszerte szebb, hajlékonyabb is lett, akárcsak a mesebeli sárkány által ízinkekre szedett, majd a Sánta Róka által forrasztófűvel összeragasztgatott legkisebb királyfi. Csak itt nem Róka, hanem Farkas, és az ízinkekre szedéstől is el szoktam tekinteni. Tehát nem kell félni, csak tessék, tessék, folyvást, folyvást!!! Na, erről csak ennyit akartam írni hamarjában... 

Szólj hozzá!

Beköszöntő!

2012.12.06. 18:30 far_vik

imagesCA5XSI2G 

Kedves Látogató! Ez itt a Vityamasz blog, egy tanár-művelődésszervező-természetgyógyász működésének legújabb színtere!

Az elmúlt évek során, amióta fáradt, lazításra, nyugtatásra és erősítésre szoruló, gyakran beteg testek (időnként lelkek is) vannak a kezem alatt, sok tapasztalat és sok gondolat összegyűlt. Szeretném, ha ezek a felismerések  nem vesznének el, hanem  másoknak is hasznára válhatna az, amit tapasztalataimból leszűrtem.

Persze azért is van ez a blog, hogy aki segítségre szorul, tanácsot kérne, az könnyebben rám találjon! Hiszen nem várható, hogy ha valaki szakembert keres, majd jól lemegy Alfába (biciklivel vagy gyalog?) és máris tudja hogy én vagyok, sőt azt is, hol vagyok, és felkeres, hogy rakjam rendbe csontját-bontját!

Itt - idővel - megtalálható lesz a szakmai kínálat, esetleírások, magyarázatok, kezelési javaslatok, egyes gyakorlatok leírásai, képek, videók. Így aki erre az oldalra rátalál, el tudja majd dönteni, hogy én lehetek-e az, aki segíteni tud gondján-baján.

 

Szólj hozzá!

Isten hozott, kedves érdeklődő!

2012.11.30. 17:43 far_vik

Isten hozott kedves érdeklődő a blogomon, naplóm oldalán, morfondírozásaim színterén! Még nem találsz itt sok olvasnivalót, jelenleg több cikken dolgozom egyszerre. Már csak kis türelmedet kérem, és olvashatsz, nézelődhetsz, töltekezhetsz és tanulhatsz. Akár vitatkozhatsz is, vagy kiegészíthetsz. Térülj, fordulj, és néhány napon belül nézz be újra! Addig is ismerj meg, ha van kedved, nézz be a www.foldanya.hu oldalra, a honlapomra! Viszlát!

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása